Left Fortsett å handle
Din ordre

Du har ingen produkter i din handlekurv

Gjør vinen mer smakfull:
149,00 kr 169,00 kr
149,00 kr 169,00 kr

Råd og tips for vinlegging

Noen råd og tips for vinlegging

DU TRENGER ... følgende utstyr for å legge din egen vin

Vinballong eller gjæringsbøtte (glass eller plast), gjærlås og hevert. I tillegg til dette bør du også ha korker, korkebanker, oechslevekt, en ekstra ballong/bøtte for omstikking og et spesialmiddel for rensing av ballonger og flasker.

FØRSTE BUD... for en vellykket vinlegging er at utstyret er helt rent. Til dette bør det benyttes ballong-og flaskerens. Vanlig oppvaskmiddel bør ikke brukes. da dette kan ødelegge vinen. Husk å skylle godt i kaldt vann. Husk rengjøring av utstyr både før og etter bruk.

LEKKASJE ... Under gjæringen må en sjekke at det er helt tett mellom kork og ballong. Dersom det er lekkasje vil en ikke registrere gjæringen i gjærlåset. Det oppstår meget ofte situasjoner hvor våre kunder mener at gjæringen ikke kommer i gang, eller at den stopper helt opp etter en stund. I de fleste tilfelle skyldes dette at trykket i ballongen tar letteste vei ut, og ikke gjennom gjærlåsen slik at en registrerer gjæringen. Dersom du har mistanke om dette bør du gjøre følgende : Rist lett på ballongen. og legg deretter øret il korken. Dersom det er lekkasje vil du høre at luften slipper ut.

Ved meget LANGSOM GJÆRING tappes vinen om til en ny ballong.

Ved LAGRING av vinen over lengre tid bør en alltid tappe den over på flasker. Vin som blir lagret på ballong vil ofte bli utsatt for oksydering på grunn av for stor oksygenmengde i ballongen. Ved lagring på flasker bør en ha flaskene liggende slik at vinen dekker korken. På denne måten vil en hindre at korkene tørker ut.

PYNTEKAPSLER...Ved slik lagring kan det være en fordel å ha pyntekapsler på flaskene. Ved å bruke kapsler av forskjellig farve kan en lett skille mellom ulike viner, samtidig som dette er meget dekorativt og gir et profesjonelt inntrykk.

VINKORKENE skal ligge i varmt vann en halv time før de settes i flaskene. Dette for å gjøre korkene myke slik at en korkebanker kan benyttes. Korkene må ikke kokes. Åpnes en flaske som kun har vært lagret i kort tid vil en i enkelte tilfelle kunne kjenne en svak svovellukt Dette er helt normalt, og betyr ikke at vinen er dårlig. Hell vinen over på en karaffel eller en annen flaske, og la vinen stå uten kork en stund. Svovel er meget flyktig og lukten vil forsvinne på denne måten. Ved lengre lagring vil dette problemet ikke oppstå.

DRUEKONSENTRAT

For å få en fyldigere vin og samtidig få et bedre resultat ved lengre lagring kan en tilsette druekonsentrat. Det eneste en må huske på er å minske sukkermengden med 600 gram.

Rød druekonsentrat til: Rødvin (m/u bær), Kirsebærvin, Brun Vermouth, Rosévin, Madeira, Sherry, Portvin, Aprikosvin, Blåbærvin

Hvit druekonsentrat til: Alle hvitviner, Fikenvin, Eplevin, Rabarbravin, Kiwivin, Ferskenvin, Sitron aperitif og Hvit Vermouth.

Legg igjen en kommentar

NB: Kommentarer må bli godkjent før de blir publisert.