0 varer

Du har ingen varer i handlekurven

Vinklubben Scala

Telefon : 23141570 (man-fre 08:00-16:00)
Tilbake til forrige side

Zoom Vinfilterapparat

Klikk på bildet for å se stort bilde

Vinfilterapparat

Bli den første som omtaler dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

Brukes til filtering av vin og øl for å få det beste og mest profesjonelle resultatet. Fjerner alle urenheter og gir deg krystallklar vin som virkelig funkler i glassene.

Tilgjengelighet: På lager

kr 199,00

Fransk hvitvin Chablis

Detaljer

Enkelte viner kan ha den egenskapen at de ikke vil bli klar, selv etter bruk av klaringsmiddel, eller kanskje man ikke vil bruke klaringsmiddel. Det finnes flere typer vinfilterapparat på markedet, og det mest vanlige (og også mest praktiske) er et apparat med utskiftbare filterplater av forskjellig finhet. Vinfilterapparatet kobles enkelt mellom to ballonger under omstikking, og filtreringen skjer uten søl av noe slag. Filterplatene kan normalt leveres i 4-5 forskjellige finheter, for eksempel fin, medium, grov og ekstra grov.

INFORMASJON:
Brukes til filtrering av vin og øl for å få det beste, mest profesjonelle resultatet. Det finnes ulike grovhetsgrader på filterplatene og den groveste er nr. 2000, deretter følger nr. 1000, 500, 100 og 000.

Filtrer alltid ca. 5 liter kaldt vann gjennom filterskiven innen filtrering av vin eller øl. Vinen/ølet som skal filtreres bør være klarnet og tappet om. Selv det groveste filteret er veldig fint.

Filterapparatet består av 3 deler; en farget, gjennomsiktig del, en midtseksjon som minner om eiker og til slutt en svart eller rød del der vinen/ølet drypper ut. 3 skruer inngår samt stålvaieroppheng.

SLIK GJØR DU:
Ta fra hverandre filterapparatet (skru av midtseksjonen med de tre skurene), plasser den tonede, gjennomsiktige delen på et bord slik at den ligger som en skål. Legg i en filterplate (bestilles separat) med den riflede siden ned (lappen med grovhetsgrad skal vende opp). Legg i midtseksjonen (med eiker) og skru fast muttrene forsiktig. Skyll filteret i kaldt vann og juster muttrene. Legg på den svarte delen uten å trykke den hardt fast, og snu så hele filterapparatet så den tonede, gjennomsiktige delen er opp. Om du har en gjærbøtte med stor åpning, plasser først stålvaieropphenget på bøtta og deretter filterapparatet i opphenget. Vinen/ølet som skal filtreres plasseres høyt på en benk. Senk ned heverten i det som skal filtreres, sug i slangen og stopp veskemengden med hevertklemmen. Sett fast hevertslangen på den tonede, gjennomsiktige delens munnstykke og løft på avluftningspluggen. Åpne så hevertklemmen. Vær forsiktig slik at ikke vin/øl spruter ut av luftehullet. Trykk fast avluftningspluggen og la stå til alt er filtrert. Noe som normalt tar mellom 3 og 8 timer.

Lykke til!

Tilleggsinformasjon

Varekode vinf
Sødme
Oechslevekt
Serveringstemperatur
Antall liter

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Skriv din egen omtale

Kun registrerte brukere kan skrive anmeldelser. Vennligst, log in or register

Etiketter

Vi har etiketter for de fleste viner. Se her
Produktbeskrivelse

Detaljer

Enkelte viner kan ha den egenskapen at de ikke vil bli klar, selv etter bruk av klaringsmiddel, eller kanskje man ikke vil bruke klaringsmiddel. Det finnes flere typer vinfilterapparat på markedet, og det mest vanlige (og også mest praktiske) er et apparat med utskiftbare filterplater av forskjellig finhet. Vinfilterapparatet kobles enkelt mellom to ballonger under omstikking, og filtreringen skjer uten søl av noe slag. Filterplatene kan normalt leveres i 4-5 forskjellige finheter, for eksempel fin, medium, grov og ekstra grov.

INFORMASJON:
Brukes til filtrering av vin og øl for å få det beste, mest profesjonelle resultatet. Det finnes ulike grovhetsgrader på filterplatene og den groveste er nr. 2000, deretter følger nr. 1000, 500, 100 og 000.

Filtrer alltid ca. 5 liter kaldt vann gjennom filterskiven innen filtrering av vin eller øl. Vinen/ølet som skal filtreres bør være klarnet og tappet om. Selv det groveste filteret er veldig fint.

Filterapparatet består av 3 deler; en farget, gjennomsiktig del, en midtseksjon som minner om eiker og til slutt en svart eller rød del der vinen/ølet drypper ut. 3 skruer inngår samt stålvaieroppheng.

SLIK GJØR DU:
Ta fra hverandre filterapparatet (skru av midtseksjonen med de tre skurene), plasser den tonede, gjennomsiktige delen på et bord slik at den ligger som en skål. Legg i en filterplate (bestilles separat) med den riflede siden ned (lappen med grovhetsgrad skal vende opp). Legg i midtseksjonen (med eiker) og skru fast muttrene forsiktig. Skyll filteret i kaldt vann og juster muttrene. Legg på den svarte delen uten å trykke den hardt fast, og snu så hele filterapparatet så den tonede, gjennomsiktige delen er opp. Om du har en gjærbøtte med stor åpning, plasser først stålvaieropphenget på bøtta og deretter filterapparatet i opphenget. Vinen/ølet som skal filtreres plasseres høyt på en benk. Senk ned heverten i det som skal filtreres, sug i slangen og stopp veskemengden med hevertklemmen. Sett fast hevertslangen på den tonede, gjennomsiktige delens munnstykke og løft på avluftningspluggen. Åpne så hevertklemmen. Vær forsiktig slik at ikke vin/øl spruter ut av luftehullet. Trykk fast avluftningspluggen og la stå til alt er filtrert. Noe som normalt tar mellom 3 og 8 timer.

Lykke til!
Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Varekode vinf
Sødme
Oechslevekt
Serveringstemperatur
Antall liter
Produkttagger

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Produktomtaler

Skriv din egen omtale

Kun registrerte brukere kan skrive anmeldelser. Vennligst, log in or register

Ekstra

Etiketter

Vi har etiketter for de fleste viner. Se her
Flipbook
GRATIS vinsett

Rød druekonsentrat