0 varer

Du har ingen varer i handlekurven

Vinklubben Scala

Telefon : 23141570 (man-fre 08:00-16:00)
Sammenlign produkter

Du har ingen varer å sammenligne.

BRUKSANVISNING FOR BORDVINER (11-13 %)

Hvitviner, Rødviner, Rosévin

 

1. Kannen med vinkonsentrat og 10 liter kaldt vann helles på ballongen. Skyll kannen med litt av dette vannet. Få med eventuelt bunnfall i kannen. Dersom det skal tilsettes druekonsentrat gjøres dette nå.

Husk å trekke fra 600 gram sukker pr. kilo druekonsentrat.

2. Løs opp 4 kg sukker i 8 liter varmt vann  og hell det i ballongen når temperaturen er ca 25 grader. Ønskes Piesporter, Mosel eller Rhinskvin lik originalen benytter du kun 3,6 kg sukker.

3. Vinene som har ekstra pose med bær tilsetter nå posen med bær.

4. Hell innholdet av pose A direkte på ballongen når temperaturen i ballongen er 18-22 grader. Rist forsiktig slik at alt blir fordelt.

5. Sett på gummihette/kork og gjærlås (husk vann i gjærlåsen). Ballongen plasseres nå i et rom med temperatur mellom 18-22 °C, og gjæringen vil starte i løpet av 48 timer. Dersom vinen gjærer kraftig (stormgjæring) tar du gjærlåsen av og setter vinen på et kjøligere sted. Når stormgjæringen tar slutt setter du på gjærlåsen (kan vare i 2-3 dager). Rist ballongen kraftig en gang daglig under hele gjæringsforløpet.

6. Etter 10-14 dager, eller når det kommer 1-2 blopp i gjærlåsen pr. minutt, måles vinens oechslevekt. Er vinen for søt (for høy verdi på oechslevekten), lar du gjæringen fortsette, ellers tilsettes pose B direkte på ballongen som ristes godt. Sett på gjærlåsen og sett vinen til avgjæring i 2-4 døgn. Rist ballongen kraftig 3 ganger daglig for å få kullsyren ut av vinen. Dette er viktig da kullsyren kan hindre vinen i å bli klar. Ved optimale forhold kan du være så heldig at vinen allerede er ferdig gjæret etter 4-5 dager. Dette kan du kontrollere ved hjelp av oechlslevekten.

7. Når vinen ikke bruser mer lar du den stå i ro 10-12 timer slik at bunnfallet legger seg. Deretter stikkes vinen om i en ren ballong uten å få med bunnfallet. Tilsett nå pose C i vinen og rist ballongen godt. Etter en time tilsettes så pose D og ballongen ristes en gang til. Sett på gummihette og gjærlås. Sett nå ballongen til klarning, så kaldt som mulig, og så høyt at omstikking kan skje uten å flytte ballongen.

8. Etter 4-5 dager stikkes vinen om til en ren ballong uten å få med bunnfallet. Ballongen skal nå stå i ro uten vann i gjærlåsen i 5-6 dager (vinen klarnes).

9. Når vinen er helt klar er den ferdig til å drikkes/tappes på flasker.

10. Etterbehandling: Er vinen for sur kan du tilsette 1-2 gram sukker PR. liter vin. 50 gram sukker på hele ballongen tilsvarer cirka 1 oechslegrad.

Er vinen for søt kan du tilsette sitronsyre eller vinsyre etter smak, dog høyst 20-30 gram pr. 28-30 flasker vin.

Anbefalte oechslegrader :

Chilensk og Fransk hvitvin -7 til -2
Australsk og Italiensk hvitvin -5 til +1
Vanlig Hvitvin      0 til +5
Liebfraumilch -1 til +7
Piesporter 0 til +7
Rosévin +1 til +5
Chilensk Rødvin    -5 til 0
Italiensk Rødvin   -3 til 0
Spansk Rødvin     -5 til 0
Fransk Rødvin   -5 til -2
Australsk Rødvin      -5 til -2
Sør-Afrikansk Rødvin   -5 til -2

 

Innholdsdeklarasjon :
Nettovolum 1 liter

Vinkonsentratene er fremstilt av friske og sunne drue- og fruktsafter.

OBS : Eventuelt bunnfall i kannen er vinsyre som er viktige smaksstoffer. Sørg for å få med alt dette over i ballongen.

Pose A : Vingjær og gjærnæring

Pose B : Gjærstopp (svovel E244 og kaliumsorbat E202)

Pose C og D : Klaringsmiddel