Du har ingen varer i handlekurven
Den fyldige, rike smaken i den australske hvitvinen vitner om druer som har vokst i varmt klima. Vinen kan gjerne nytes uten tilbehør og bør ikke være kaldere enn 10-12 ℃. Smaken er lett syrlig og ypperlig som følgesvenn til for eksempel Boillabaise eller andre retter av fisk og skalldyr.
Australia er landet vi forbinder med urinnvånere og nybyggere, lange avstander, kenguruer, sauer og koalabjørner. Stikkordet er mangfold, noe den enorme vinproduksjonen også vitner om.
Australia er en ung nasjon, og landets vinhistorie begynner med de første nybyggerne. Kaptein Arthur Philip brakte vinplanter til landet da han kom til Sydney i 1788. Men plantene trivdes ikke her. Først da de fikk slå røtter i det rike, vulkanske jordsmonnet i Hunter Valley kunne man høste gode vindruer
Stor variasjon
De store forskjellene når det gjelder klima, topografi og grunnforhold i Australia gjør det mulig å produsere så godt som alle viner som er å oppdrive. Her finner du alt fra delikate, musserende hvitviner til ekstremt rike og søte røde, som kan tilbringe opp til 100 år i tønner før de kommer på flasker.
Utradisjonelle metoder
I Australia har man ikke tradisjoner som tar hensyn til vinens geografiske opprinnelse eller hvilke druevarianter som er tillatt. Her kan man frakte vin/druemost over lange avstander for å blande den med vin fra andre distrikter, noe som ville være utenkelig i Europa
Men nettopp disse utradisjonelle forholdene har bidratt til at australske vinmakere har vært blant de toneangivende i utviklingen av vinifikasjonsteknikker. Sønner og døtre av velstående europeiske vinmarkeiere reiser i dag til Australia for å utdanne seg innen ønologi (vinkunnskap).
Utrpreget smak
Den australske hvitvinen som lages på Chardonney-druen er ofte sterkt preget av eik. Vinen er lagret på eikefat i lang tid, noe som gjør den ganske smaksrik og intens. For australierne selv er nettopp eikepreget ensbetydende med høy kvalitet.
Varekode | aus |
---|---|
Sødme | Halvtørr |
Oechslevekt | -5 til 0 |
Serveringstemperatur | 10 ℃ |
Antall liter | Gir 22-23 liter |
Den fyldige, rike smaken i den australske hvitvinen vitner om druer som har vokst i varmt klima. Vinen kan gjerne nytes uten tilbehør og bør ikke være kaldere enn 10-12 ℃. Smaken er lett syrlig og ypperlig som følgesvenn til for eksempel Boillabaise eller andre retter av fisk og skalldyr.
Australia er landet vi forbinder med urinnvånere og nybyggere, lange avstander, kenguruer, sauer og koalabjørner. Stikkordet er mangfold, noe den enorme vinproduksjonen også vitner om.
Australia er en ung nasjon, og landets vinhistorie begynner med de første nybyggerne. Kaptein Arthur Philip brakte vinplanter til landet da han kom til Sydney i 1788. Men plantene trivdes ikke her. Først da de fikk slå røtter i det rike, vulkanske jordsmonnet i Hunter Valley kunne man høste gode vindruer
Stor variasjon
De store forskjellene når det gjelder klima, topografi og grunnforhold i Australia gjør det mulig å produsere så godt som alle viner som er å oppdrive. Her finner du alt fra delikate, musserende hvitviner til ekstremt rike og søte røde, som kan tilbringe opp til 100 år i tønner før de kommer på flasker.
Utradisjonelle metoder
I Australia har man ikke tradisjoner som tar hensyn til vinens geografiske opprinnelse eller hvilke druevarianter som er tillatt. Her kan man frakte vin/druemost over lange avstander for å blande den med vin fra andre distrikter, noe som ville være utenkelig i Europa
Men nettopp disse utradisjonelle forholdene har bidratt til at australske vinmakere har vært blant de toneangivende i utviklingen av vinifikasjonsteknikker. Sønner og døtre av velstående europeiske vinmarkeiere reiser i dag til Australia for å utdanne seg innen ønologi (vinkunnskap).
Utrpreget smak
Den australske hvitvinen som lages på Chardonney-druen er ofte sterkt preget av eik. Vinen er lagret på eikefat i lang tid, noe som gjør den ganske smaksrik og intens. For australierne selv er nettopp eikepreget ensbetydende med høy kvalitet.
Varekode | aus |
---|---|
Sødme | Halvtørr |
Oechslevekt | -5 til 0 |
Serveringstemperatur | 10 ℃ |
Antall liter | Gir 22-23 liter |