0 varer

Du har ingen varer i handlekurven

Vinklubben Scala

Telefon : 23141570 (man-fre 08:00-16:00)
Tilbake til forrige side

Zoom Liebfraumilch, vinråstoff

Klikk på bildet for å se stort bilde

Liebfraumilch, vinråstoff

Bli den første som omtaler dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

For kjennere - Frisk, halvtørr hvit med lys gulgrønn farge. Perfekt til havets delikatesser.

Tilgjengelighet: På lager

kr 259,00
Du liker kanskje også
Piesporter, vinråstoff

Piesporter, vinråstoff

kr 259,00

Detaljer

En søt, grasiøs Mädchen i grønn sommerdrakt

Liebfraumilch er for oss nordboere sommervinen fremfor noen. Den delikate, klare gulgrønne vinen passer utmerket som aperitiff i godt hagelag. Men aller best nytes den kanskje i all enkelhet til ferske reker med majones, sitron og fersk loff?

Som en generell karakteristikk av tyske viner kan man si at de vanligvis smaker friskt og har god sødme, men utover det har  hvert enkelt merke sin helt klare egenart. De individuelle forskjellene er like tydelige som variasjonen i landskapene i de 11 vindistriktene i Tyskland.

I og med at vinmarkene ligger helt i ytterkanten på den nordlige halvkule, er det faktisk bare de hvite druene som kan føres frem til full modenhet. Og selv da er forutsetningen omyggelig stell. Været i Tyskland har en tendens til å skifte, ikke bare uke for uke og måned for måned, men også fra det ene året til det andre. Kvaliteten på de forskjellige avlingene varierer derfor mye.

Skål Tyskland
Norske kvinner og menn er glade i tysk vin. Faktisk er hver annen flaske hvitvin som selges over disk i Norge nettopp fra Tyskland. Og de tørre vinene får stadig flere tilhengere.

Det kommer fra munkene
Liebfraumilch er Tysklands mest kjente vin. Rett sør for Rheingau ligger Rheinhessen, det største vinområdet i Tyskland. Her finner vi også Liebfrauenkirche, som er opphavet til navnet Liebfraumilch. Munkene som holdt til her dyrket vindruer, og en tysk variant av ordet munk (Mönch) var "Minch", som etter hvert har utviklet seg til milch.

Druer til begjær
Det er få edle druer i Tyskland. Riesling er klassikeren, ettersom den gir den beste vinen. Men den gir liten avkastning og modnes sent. Silvanerdruen gir stor avkastning og modnes tidlig, men gir ikke samme suverene kvalitet.

Vitenskapsmannen Müller fra Thurgau i Sveits krysset derfor disse to vinstokkene for over hundre år siden og fikk frem Müller-Thurgau-druen. I dag er det denne vinstokken som plantes oftest, med Riesling på annenplass og Silvaner på tredje.

Streng disiplin
Bruk tysk disiplin og norsk hjertevarme når du legger din Liebfraumilch, så blir resultatet en fantastisk god vin som funkler av løfter om evig sol og sommer.

Liebfraumilch
Her er Norgesvennen fremfor noen! Den har tatt oss med storm og nytes hele året over det ganske land. Passe gyllen, passe syrlig, halvtørr og veldig god. Anbefalte oechselgrader er minus 1 til +7 og anbefalt serveringstemperatur er 10 ℃.

Råstoff for vinlegging
Ingredienser Konsentrat/netto-volum 1/1 L. Drue og eple, E330(surhetsregulerende middel), E202 og E211(konserveringsmidler), Tørkede bær og urter/ nettovekt 70 g, Hagtornbær, hagtornblader, Hylleblomst og rognebær

Tilsetninger nettovekt 97g: Vingjær, gjærnæringssalt, svovel, sulfitt E224, kaliumsorbat, potassiumsorbat E202, kiselsol og chitosan.
Komplett bruksanvisning i esken

Tilleggsinformasjon

Varekode lieb
Sødme Halvtørr
Oechslevekt -1 til +7
Serveringstemperatur 10 ℃
Antall liter Gir 22-23 liter

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Skriv din egen omtale

Kun registrerte brukere kan skrive anmeldelser. Vennligst, log in or register

Etiketter

Vi har etiketter for de fleste viner. Se her
Produktbeskrivelse

Detaljer

En søt, grasiøs Mädchen i grønn sommerdrakt

Liebfraumilch er for oss nordboere sommervinen fremfor noen. Den delikate, klare gulgrønne vinen passer utmerket som aperitiff i godt hagelag. Men aller best nytes den kanskje i all enkelhet til ferske reker med majones, sitron og fersk loff?

Som en generell karakteristikk av tyske viner kan man si at de vanligvis smaker friskt og har god sødme, men utover det har  hvert enkelt merke sin helt klare egenart. De individuelle forskjellene er like tydelige som variasjonen i landskapene i de 11 vindistriktene i Tyskland.

I og med at vinmarkene ligger helt i ytterkanten på den nordlige halvkule, er det faktisk bare de hvite druene som kan føres frem til full modenhet. Og selv da er forutsetningen omyggelig stell. Været i Tyskland har en tendens til å skifte, ikke bare uke for uke og måned for måned, men også fra det ene året til det andre. Kvaliteten på de forskjellige avlingene varierer derfor mye.

Skål Tyskland
Norske kvinner og menn er glade i tysk vin. Faktisk er hver annen flaske hvitvin som selges over disk i Norge nettopp fra Tyskland. Og de tørre vinene får stadig flere tilhengere.

Det kommer fra munkene
Liebfraumilch er Tysklands mest kjente vin. Rett sør for Rheingau ligger Rheinhessen, det største vinområdet i Tyskland. Her finner vi også Liebfrauenkirche, som er opphavet til navnet Liebfraumilch. Munkene som holdt til her dyrket vindruer, og en tysk variant av ordet munk (Mönch) var "Minch", som etter hvert har utviklet seg til milch.

Druer til begjær
Det er få edle druer i Tyskland. Riesling er klassikeren, ettersom den gir den beste vinen. Men den gir liten avkastning og modnes sent. Silvanerdruen gir stor avkastning og modnes tidlig, men gir ikke samme suverene kvalitet.

Vitenskapsmannen Müller fra Thurgau i Sveits krysset derfor disse to vinstokkene for over hundre år siden og fikk frem Müller-Thurgau-druen. I dag er det denne vinstokken som plantes oftest, med Riesling på annenplass og Silvaner på tredje.

Streng disiplin
Bruk tysk disiplin og norsk hjertevarme når du legger din Liebfraumilch, så blir resultatet en fantastisk god vin som funkler av løfter om evig sol og sommer.

Liebfraumilch
Her er Norgesvennen fremfor noen! Den har tatt oss med storm og nytes hele året over det ganske land. Passe gyllen, passe syrlig, halvtørr og veldig god. Anbefalte oechselgrader er minus 1 til +7 og anbefalt serveringstemperatur er 10 ℃.

Råstoff for vinlegging
Ingredienser Konsentrat/netto-volum 1/1 L. Drue og eple, E330(surhetsregulerende middel), E202 og E211(konserveringsmidler), Tørkede bær og urter/ nettovekt 70 g, Hagtornbær, hagtornblader, Hylleblomst og rognebær

Tilsetninger nettovekt 97g: Vingjær, gjærnæringssalt, svovel, sulfitt E224, kaliumsorbat, potassiumsorbat E202, kiselsol og chitosan.
Komplett bruksanvisning i esken

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Varekode lieb
Sødme Halvtørr
Oechslevekt -1 til +7
Serveringstemperatur 10 ℃
Antall liter Gir 22-23 liter
Produkttagger

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Produktomtaler

Skriv din egen omtale

Kun registrerte brukere kan skrive anmeldelser. Vennligst, log in or register

Ekstra

Etiketter

Vi har etiketter for de fleste viner. Se her
Flipbook
GRATIS vinsett

Rød druekonsentrat