0 varer

Du har ingen varer i handlekurven

Vinklubben Scala

Telefon : 23141570 (man-fre 08:00-16:00)
Tilbake til forrige side

Zoom Australsk hvitvin, vinråstoff

Klikk på bildet for å se stort bilde

Australsk hvitvin, vinråstoff

Bli den første som omtaler dette produktet

Tilgjengelighet: På lager

Sommersol på flaske. For lange lyse sommerkvelder. Perfekt til havets delikatesser.

Tilgjengelighet: På lager

kr 259,00

Detaljer

Optimistisk nybygger med karakter

Fyldig og rik smak, ofte med eikepreg. Meget god alene eller til spennende fiskeretter

Den fyldige, rike smaken i den australske hvitvinen vitner om druer som har vokst i varmt klima. Vinen kan gjerne nytes uten tilbehør og bør ikke være kaldere enn 10-12 ℃. Smaken er lett syrlig og ypperlig som følgesvenn til for eksempel Boillabaise eller andre retter av fisk og skalldyr.

Australia er landet vi forbinder med urinnvånere og nybyggere, lange avstander, kenguruer, sauer og koalabjørner. Stikkordet er mangfold, noe den enorme vinproduksjonen også vitner om.

Australia er en ung nasjon, og landets vinhistorie begynner med de første nybyggerne. Kaptein Arthur Philip brakte vinplanter til landet da han kom til Sydney i 1788. Men plantene trivdes ikke her. Først da de fikk slå røtter i det rike, vulkanske jordsmonnet i Hunter Valley kunne man høste gode vindruer

Stor variasjon
De store forskjellene når det gjelder klima, topografi og grunnforhold i Australia gjør det mulig å produsere så godt som alle viner som er å oppdrive. Her finner du alt fra delikate, musserende hvitviner til ekstremt rike og søte røde, som kan tilbringe opp til 100 år i tønner før de kommer på flasker.

Utradisjonelle metoder
I Australia har man ikke tradisjoner som tar hensyn til vinens geografiske opprinnelse eller hvilke druevarianter som er tillatt. Her kan man frakte vin/druemost over lange avstander for å blande den med vin fra andre distrikter, noe som ville være utenkelig i Europa

Men nettopp disse utradisjonelle forholdene har bidratt til at australske vinmakere har vært blant de toneangivende i utviklingen av vinifikasjonsteknikker. Sønner og døtre av velstående europeiske vinmarkeiere reiser i dag til Australia for å utdanne seg innen ønologi (vinkunnskap).

Utrpreget smak
Den australske hvitvinen som lages på Chardonney-druen er ofte sterkt preget av eik. Vinen er lagret på eikefat i lang tid, noe som gjør den ganske smaksrik og intens. For australierne selv er nettopp eikepreget ensbetydende med høy kvalitet.

Tilleggsinformasjon

Varekode aus
Sødme Halvtørr
Oechslevekt -5 til 0
Serveringstemperatur 10 ℃
Antall liter Gir 22-23 liter

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Skriv din egen omtale

Kun registrerte brukere kan skrive anmeldelser. Vennligst, log in or register

Etiketter

Vi har etiketter for de fleste viner. Se her
Produktbeskrivelse

Detaljer

Optimistisk nybygger med karakter

Fyldig og rik smak, ofte med eikepreg. Meget god alene eller til spennende fiskeretter

Den fyldige, rike smaken i den australske hvitvinen vitner om druer som har vokst i varmt klima. Vinen kan gjerne nytes uten tilbehør og bør ikke være kaldere enn 10-12 ℃. Smaken er lett syrlig og ypperlig som følgesvenn til for eksempel Boillabaise eller andre retter av fisk og skalldyr.

Australia er landet vi forbinder med urinnvånere og nybyggere, lange avstander, kenguruer, sauer og koalabjørner. Stikkordet er mangfold, noe den enorme vinproduksjonen også vitner om.

Australia er en ung nasjon, og landets vinhistorie begynner med de første nybyggerne. Kaptein Arthur Philip brakte vinplanter til landet da han kom til Sydney i 1788. Men plantene trivdes ikke her. Først da de fikk slå røtter i det rike, vulkanske jordsmonnet i Hunter Valley kunne man høste gode vindruer

Stor variasjon
De store forskjellene når det gjelder klima, topografi og grunnforhold i Australia gjør det mulig å produsere så godt som alle viner som er å oppdrive. Her finner du alt fra delikate, musserende hvitviner til ekstremt rike og søte røde, som kan tilbringe opp til 100 år i tønner før de kommer på flasker.

Utradisjonelle metoder
I Australia har man ikke tradisjoner som tar hensyn til vinens geografiske opprinnelse eller hvilke druevarianter som er tillatt. Her kan man frakte vin/druemost over lange avstander for å blande den med vin fra andre distrikter, noe som ville være utenkelig i Europa

Men nettopp disse utradisjonelle forholdene har bidratt til at australske vinmakere har vært blant de toneangivende i utviklingen av vinifikasjonsteknikker. Sønner og døtre av velstående europeiske vinmarkeiere reiser i dag til Australia for å utdanne seg innen ønologi (vinkunnskap).

Utrpreget smak
Den australske hvitvinen som lages på Chardonney-druen er ofte sterkt preget av eik. Vinen er lagret på eikefat i lang tid, noe som gjør den ganske smaksrik og intens. For australierne selv er nettopp eikepreget ensbetydende med høy kvalitet.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Varekode aus
Sødme Halvtørr
Oechslevekt -5 til 0
Serveringstemperatur 10 ℃
Antall liter Gir 22-23 liter
Produkttagger

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Produktomtaler

Skriv din egen omtale

Kun registrerte brukere kan skrive anmeldelser. Vennligst, log in or register

Ekstra

Etiketter

Vi har etiketter for de fleste viner. Se her
Flipbook
GRATIS vinsett

Rød druekonsentrat